Flat Responsive WordPress Blog Theme

A CMS rendszer röviden

16:55 APeti 0 Kommentek Kategória : ,

Mi a CMS rendszer

A CMS rendszer az angol Content Management System rövidítése és olyan weboldal rendszert jelent, amely teljeskörű online adminisztrációs és szerkesztési felületet kínál. A honlap tartalmát a szerkeztési jogosultsággal rendelkező felhasználók szerkeszthetik. A cms rendszerben az adminisztrátor adhat hozzá új felhasználkat a rendszerhez a megfelelő jogosultsági szinteket figyelembe véve. A weboldal tartalmát módosíthatjuk tetszés szerint. Külön modulban kezelhetőek a feltöltések, a feltöltött képek és dokumentumok, külön szerkeszthető a honlap nyitó oldala és az aloldalak tartalma, valamint külön blokkban szerkeszthetők a blogcikkek vagy a hírek.

A felhasználók különböző jogosultságot kaphatnak amelyet a rendszergazda vagy a honlap tulajdonosa szabályoz. A honlap felhasználói lehetnek webdesignerek, szövegírók, és online marektinges szakemberek.


Nyilt CMS rendszerek

Jelenleg a legnépszerűbb nyilt CMS rendszer a WordPress, amellyel több millió weboldal készült eddig, és a honlapok száma folyamatosan növekszik. Előnye, hogy rengeteg sablon és bővítmény készül hozzá, és nagyon jól keresőoptimalizálható.

A másik népszerű cms rendszer a Joomla, amit főleg régebben használtak. Ma már kevésbé népszerű, ritkábban találkozni Joomla rendszerrel készített honlappal.


Zárt CMS rendszerek

A zárt rendszerek cégek és vállalkozások, webfejlesztő cégek által készített rendszerek összessége, amelyeket a létrehozó cég fejleszt tovább és alkalmazza az ügyfeleinél a honlapkészítés során. Ezek a rendszerek biztonságosnak tekinthetőek a nyilt rendszerekkel szemben, merta forráskódjuk nem nyilt, ezért nem lehet hozzáférni. A zárt rendszerek árát az adott cég szabja meg, ezért költségesebb a weboldal készítés a zárt rendszerű cms-el.


KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

0 hozzászólás