Flat Responsive WordPress Blog Theme

Áttekinthető weblap

21:42 APeti 0 Kommentek Kategória : , , , , , , ,

Miért kell hogy jól áttekinthető legyen egy weblap?

Milyen információkat keresnek az emberek a honlapon, amikor először megnyitják és meglátják?

Az ember szerem gyorsan végigpásztázza a weblapot fentről és balról haladva lefelé. Ezért a legfontosabb információkat a honlapkészítéskor a fejlécben és közvetlenül alatta kell elhelyezni.
A rengeteg weblap közül azok kapnak figyelmet, amelyek felkeltik a látogató figyelmét a megfelelő megjelenéssel, színhasználattal, a weblap címével, menüjével, megfelelő szövegével. A látogatók gyorsan szelektálnak a weblapok között, hogy megtalálják a keresett információt. Ezért azokat a weblapokat részesítik előnyben, amelyeket gyorsan és könnyen áttekinthetnek.

A látogatók a keresett információt minél előbb meg akarják találni, a terméket meg akarják szerezni, ezért a weblap tulajdonosoknak és honlapkészítőknek törekedniük kell arra, hogy minden lényeges információ a weblap megnyitásakor már az érdeklődő szeme előtt legyen. Ne kelljen keresni például az elérhetőségeket, a telefonszámot, vagy a megrendelés gombot.

A honlapkészítés előtt át kell gondolni, hogy milyen tartalmat szeretnénk mindenképpen megjeleníteni a nyitó oldalon, a fejlécben, a láblécben, és milyen menüpontok legyenek, vagy milyen elérhetőségi adatokat adjunk meg a gyors kapcsolatfelvétel érdekében.

Ha nem mutatunk meg mindent az elején

Vannak olyan ettől eltérő esetek, ahol nem az a cél, hogy minden fontos információt egy képernyőn jelenítsünk meg a látogatók előtt. Van amikor az a célunk, hogy vezessük a látogatót a weblapon a különböző navigációs elemek, képek, menüpontok segítségével. És ha végig járja a honlapon "utat", akkor tárjuk elé az információt, vagy a végleges tartalmat.

Ez lehet akár egy reklám kampány részeként készülő weblap, vagy Landing Page, ahol az egész tartalom és a navigáció egy célt szolgál: bemutatni egy terméket vagy szolgáltatást, egy teljesen új terméket, mint például egy új autót vagy egy ingatlant.


Ilyen egyoldalas landing page készülhet egy ajánlathoz, keresőoptimalizáláshoz.


KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

0 hozzászólás